9 csodálatos és nem megszokott Valentin napi program

9 csodálatos és nem megszokott Valentin napi program

Minden évben egy napa szerelmesek napja. Ez a Valentin nap. A hagyományos csoki – virág – ékszer – ajándék csokor mára már kicsit unalmassá vált, ezért jó ha van ötletünk és mást találunk ki meglepetés gyanánt. Mindenki igyekszik emlékezetessé tenni a napot, kiemelni a hétköznapok megszokásából.

Ebben a cikkben bemutatunk pár olyan programot, amire valószínűleg Te sem gondoltál. Kitérünk arra, hogy miért jó megoldások a vitorlás tanfolyamok és túrák a Balatonon, akár télen is.

Valentin napi program
Valentin napi program

Megszokott és nem megszokott helyek?

Persze választhatunk a megszokott programokból, de ezeket sem árt egy kicsit feldobni. Egy olyan hely, ahol még nem jártatok, tökéletes megoldás lehet, ha nem akarod túlzásba vinni a dolgot.

  1. Jardinette Kertvendéglő

Erre a különleges napra készül a a Jardinette séfje két különleges menüsorral is, hogy mind a férfiak, mind pedig a nők igényei kielégítésre kerüljenek. Ha csak egymásra szeretnétek figyelni, itt az alkalom elbújni a világ elől. De nem csak Valentin napon, hanem már két nappal előtte számtalan meglepetéssel várnak.

  1. Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda

A városligeti Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda izgalmas programokkal készül a Valentin napra február 12-14 között, például Páros Brunch menüvel a szerelmeseknek. Előrendelésre készülő ételekhez kürtőskalács desszertet szolgálnak fel, és hozzá málnás limonádé az ajándék.

De kérhetünk ebből az alkalomból Kürtős Krémest Valentin napi kivitelben, ÉdeSmaci Szívet házi csokival, Mackó bájitallal. A hónapban Páros Kürtős Love Box fogja a hangulatot adni az édességre éhes pároknak.

  1. Ha szerelem akkor Párizs?

Ha szerelemre gondolunk, akkor az első ami eszünkbe jut az Párizs, na de nem kell ahhoz elutazni, hogy ott érezzük magunkat, elegendő ha a Párizsi Udvarba látogatunk el, ami Budapest szívében van és rögtön kapunk egy darabka Párizst. A hangulatot élőzenével és különleges Valentin napi műsorral biztosítják a szerelem ünneplésére. Ha egy nem mindennapi kávézással kezdjük a napot a különleges hangulatú Párisi Passage Café & Brasserieben, akkor megalapozzuk a Valentin nap hangulatát. Ráadásul akár egy egész estét is el lehet tölteni ebben a környezetben.

Valentin napi program
Valentin napi program
  1. Éjszakai fürdőzéssel a szerelemért

Budapest sok rendkívüli fürdővel rendelkezik, több helyen is készülnek programokkal a Valentin napra. Akár az Aquaworldben vagy ha nyugalmasabb környezetet választanátok, akkor a Rudas Fürdőben merülhettek a víz alá a romantikus fényben úszó városi kilátással. Esetleg a Gellértben pezsgőfürdőzésen is részt vehettek egy kis pezsgővel megspékelve.

  1. Szerelem a tudománnyal vegyítve

Amennyiben érdeklődtök a tudományok iránt, akkor nagyon jó program lehet a Csodák Palotája, ahol mindig szerveznek programokat így nincs ez másként Valentin napon sem.

Az alapprogramok mellett ajándékba adnak egy mozizást vagy szabaduló szobás élményt is.

  1. Kisvasutazás

Több kisvasúton több éves hagyomány a Valentin napi vonatozás. Budapesten a Gyermekvasúton is indulnak Valentin napi különvonatok, a Hűvösvölgy és a Szépjuhászné között. A szalon kocsikban terített asztaloknál fogyaszthatják el az előre kiválasztott ünnepi vacsorát a párok. Az ételeket a Szépjuhászné étterem készíti el, jól ismert fogások közül lehet választani. Visszafelé a vonat megáll a panoráma ívben pár percre, hogy legyen lehetőség gyönyörködni a város esti fényeiben.

Ezek és ehhez hasonló különleges programon vehetünk részt Valentin napon vagy részt vehetünk egy Dél-Balatoni vitorlás tanfolyamon is, esetleg vitorlás túrákra indulhatunk a Balatonon a Dél-Balatoni Vitorlásiskola szervezésében.

Összegezve:

Elmondhatjuk, hogy egyre jobban bővül a Valentin napi programok választéka, a vendéglátóhelyek felismerték a Valentin napi programok szervezésének a jelentőségét.